Blog Eigenwijs

 
19 april 2016 - 17:15. Rinze van der Lei

Gebruikers

 

Beste makers van Moet Je Doen, 
Allereerst complimenten voor de steeds mooier wordende site! Wat geweldig wat jullie maken, het ziet er echt verrukkelijk uit! 
Ik werk (oa) 1 dag per week op een basisschool waar ik de leerkrachten coach in het zelf muziekles geven met behulp van jullie site. Naast dat het er prachtig uitziet en het voor de leerkrachten veel makkelijker is geworden om een muziekles te geven, heb ik ook groot verzoek. Dat gaat over de liedjes die worden voorgezongen. Een heel aantal van die liedjes wordt door een man voorgezongen en dat geeft "enorme" problemen bij het nazingen. Eigenlijk in alle groepen, maar nog het meest in de bovenbouw. Ik begrijp heel goed de keus voor een mannenstem, dat klinkt vaak wat stoerder, maar de leerkrachten die zelf niet kunnen voorzingen of die zelf ook man zijn hebben op deze manier een groot probleem de kinderen op de juiste hoogte te krijgen. Sommige kinderen zingen zelfs (gedeeltelijk) een octaaf lager, voor die paar die de baard in de keel hebben is dat prima maar voor de anderen wordt het nu extra gênant om hoog te zingen. Ik kan me voorstellen dat jullie niet zomaar afwillen van de mannelijke zangers, maar is het een idee om een er een extra opname door een vrouwenstem naast aan te bieden? 
Wens jullie veel succes met verder ontwikkelen!
Hartelijke groet, 
Bregje (naam bekend) 

Beste makers van Moet Je Doen,

Allereerst complimenten voor de steeds mooier wordende site! Wat geweldig wat jullie maken, het ziet er echt verrukkelijk uit! 

Ik werk (oa) 1 dag per week op een basisschool waar ik de leerkrachten coach in het zelf muziekles geven met behulp van jullie site. Naast dat het er prachtig uitziet en het voor de leerkrachten veel makkelijker is geworden om een muziekles te geven, heb ik ook groot verzoek. Dat gaat over de liedjes die worden voorgezongen. Een heel aantal van die liedjes wordt door een man voorgezongen en dat geeft "enorme" problemen bij het nazingen. Eigenlijk in alle groepen, maar nog het meest in de bovenbouw. Ik begrijp heel goed de keus voor een mannenstem, dat klinkt vaak wat stoerder, maar de leerkrachten die zelf niet kunnen voorzingen of die zelf ook man zijn hebben op deze manier een groot probleem de kinderen op de juiste hoogte te krijgen. Sommige kinderen zingen zelfs (gedeeltelijk) een octaaf lager, voor die paar die de baard in de keel hebben is dat prima maar voor de anderen wordt het nu extra gênant om hoog te zingen. Ik kan me voorstellen dat jullie niet zomaar afwillen van de mannelijke zangers, maar is het een idee om een er een extra opname door een vrouwenstem naast aan te bieden? 

Wens jullie veel succes met verder ontwikkelen!

Hartelijke groet, 

Bregje (naam bekend)