Blog Eigenwijs

 
26 januari 2016 - 15:50. Rinze van der Lei

Van start!

De eerste digibordlessen zijn geplaatst in Muziek-wijs! Na een maandenlang durende voorbereiding die helemaal in het teken stond van de te ontwikkelen techniek stond, zijn we vanaf begin december 2015 eindelijk begonnen met het digitaliseren van de lessen.

Elke les heeft nu tussen de 10 en 20 pagina's waar de kinderen in principe rechtstreeks worden aangesproken. Dat maakt een heel verschil met lessen waarbij je tegen de leerkracht 'zegt' wat hij of zij tegen de kinderen moet zeggen. Het betekent: denken naar kinderen toe en vanuit de kinderen. Kindertaal zonder kinderachtig te zijn. Het resultaat moet in elk geval zijn dat de groepsleerkracht met plezier de lessen muziek gaat geven omdat hij of zij de lessen eigenlijk niet hoeft voor te bereiden. Ook 'muzikale acties' worden zoveel mogelijk op het scherm voorgedaan. Dat betekent dat de leerkracht een andere rol krijgt: organiseren, stimuleren, coachen, helpen bij het beoordelen, initiatieven nemen. Kortom: alle dingen waar de leerkracht voor is opgeleid.