Blog Eigenwijs

 
2 januari 2017 - 12:30. Rinze van der Lei

Muziek in het Speciaal Onderwijs

Jaren heb ik het gevoel gehad dat er weinig aandacht was voor de muzikale ontwikkeling van kinderen in het Speciaal Onderwijs. De aandacht was zo gefocust op taal en rekenen dat er nauwelijks tijd was voor de creatieve ontwikkeling van deze kinderen. Het is natuurlijk vreselijk belangrijk dat kinderen kunnen lezen en schrijven en met getallen omgaan: het zijn basisvaardigheden in onze maatschappij. Pedagogisch kun je natuurlijk ook wel vragen stellen bij onderwijs dat alleen maar bezig is met dingen waar de kinderen moeite mee hebben. Naast het feit dat muziekonderwijs kinderen algemene vaardigheden leert (concentreren, taalontwikkeling, lezen, motorische vaardigheden, sociale vaardigheden, enz) kan muziek ook bij veel kinderen een enorme verrijking van hun leven bieden. 

Lees verder
2 januari 2017 - 12:20. Rinze van der Lei

Promotie

Op 7 december 2016 is de voorzitter van Gehrels Muziekeducatie in Amsterdam gepromoveerd. Hij heeft zijn proefschrift geschreven over het onderwerp Creative Music Making. Het was een bijzondere bijeenkomst om diverse hoogleraren te horen praten over je vakgebied. Het is ook bijzonder voor de ontwikkeling van het vak muziek in de basisschool om via een beminnelijk mens als Michel goed aan te kunnen haken aan de wetenschap. Proficiat!

Lees verder
2 januari 2017 - 12:15. Rinze van der Lei

Voorbereiding NOT 2017

Van 24 januari tot 28 januari 2017 staan we weer op de NOT. Leuk als gebruikers van het programma even langs komen om hun ervaringen met ons te delen. Je vindt ons op stand..

Lees verder
10 mei 2016 - 11:05. Rinze van der Lei

Subsidie voor het Muziekonderwijs

Er is veel vraag naar subsidie door basisscholen voor het geven van muziekles. Volgens het ministerie van Onderwijs hebben 728 scholen zich voor een bijdrage gemeld om vanaf komend schooljaar te kunnen starten met meer en beter muziekonderwijs.

Lees verder
19 april 2016 - 17:15. Rinze van der Lei

Gebruikers

«vorige12345volgende»