Blog Eigenwijs

 
11 juni 2019 - 21:15. Rinze van der Lei

Eigen-wijs digitaal voor 1,5 miljoen kinderen

Dat is natuurlijk ook ons doel en daarom dragen we daar ons muzikale steentje aan bij.
Wist je dat Eigen-wijs Digitaal:
- ook de meest gebruikte methode voor Pabo-studenten is?
- meer dan 120 muzieklessen en 500 liedjes bevat?
- is uitgebreid met danslessen voor alle groepen?
- creativiteitsontwikkeling in alle lessen heeft zodat straks 1,5 miljoen creatieve kinderen Nederland overspoelen?

Lees verder
28 januari 2019 - 19:05. Rinze van der Lei

NOT 2019

De afgelopen week stonden we, samen met Adams Schoolinstrumenten, 5 dagen op de Nationale Onderwijstentoonstelling. Dat was een goed moment om natuurlijk ook samen iets in de markt te zetten: een kant en klaar instrumentenpakket voor scholen die Eigen-wijs Digitaal gebruiken. Adams levert onze gebruikers nu nieuwe frisse kleuren en mooie instrumenten .... eindelijk weer instrumenten op school die het doen! Kijk hier voor meer info.

Lees verder
12 november 2018 - 19:30. Rinze van der Lei

Workshop Boomwhackers in de klas

Zaterdag 3 november presenteerde Mike de leerlijn Boomwhackers in de klas tegelijk met enkele uitgewerkte lesvoorbeelden. Het materiaal is geschreven in opdracht van Meesters in Muziek. het is de bedoeling dat de boomwhackerlessen komend voorjaar in Eigenwijs Digitaal worden geplaatst. Voor de bezoekers van de workshop is Mike's leuke presentatie beschikbaar als pdf-bestand. Klik daarvoor hier.

Lees verder
1 maart 2018 - 12:50. Rinze van der Lei

Langzamere liedjes

Vanuit het S.O. kwam de vraag om iets te doen aan het tempo van de liedjes: voor sommige kinderen gaan veel liedjes te snel. Achter de vocale en instrumentale versies staat een symbooltje wat de snelheid aangeeft. Klik daarop en het tempo is zo’n 10% lager. De toonhoogte blijft gelijk!

Lees verder
1 maart 2018 - 12:25. Rinze van der Lei

Thuis inloggen?

Wil jij thuis wel eens inloggen onder schooltijd? Maar dan kan de school niet meer inloggen….. Vervelend, maar er is iets aan te doen. Geef het IP-adres van de school aan ons op via een mailtje en we stellen dat IP-adres dan als prioriteit in. Dat betekent dat de school altijd kan inloggen. Na 15.00u kunnen alle leerkrachten ook thuis onbeperkt inloggen.

Lees verder
«vorige12345volgende»