Blog Eigenwijs

 
8 september 2019 - 23:25. Rinze van der Lei

Dans-wijs nu apart te bestellen

Gelukkig hebben we de laatste tijd niet stilgezeten.  We kunnen het nu echt zeggen: Eigen-wijs Digitaal is een complete methode voor zowel muziek als dans. Voor alle groepen hebben we een serie lessen ontwikkeld die is gebaseerd op de leerlijn van de SLO. En natuurlijk hanteren we daarin ook het creatieve model zoals je van ons gewend bent. Op deze manier sluiten de danslessen aan bij de thema’s van de muzieklessen en ontstaat er een samenhangend creatief pakket. Danswijs is als onderdeel van Eigen-wijs Digitaal te verkrijgen maar het is ook mogelijk om alleen een abonnement te nemen op Dans-wijs. 

Lees verder
29 juni 2019 - 13:50. Rinze van der Lei

Heeft muziek invloed op je concentratievermogen?

Geweldig dat we met onze methode ook bijdragen aan de positieve ontwikkeling van kinderen. 
'Als je de muziek fijn vindt, komt er dopamine vrij die bijdraagt aan een geluksgevoel, een blij gevoel omdat je naar je favoriete muziek luistert. Elk muziekgenre kan de concentratie vergroten, of het nou hiphop, hardrock of klassiek is’, stelt Erik Scherder, professor Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en auteur van Singing in the Brain (2017). Hij verwijst naar onderzoek van de Universiteit van Colorado uit 2015, waaruit blijkt dat muzikale ritmes ook delen van het brein positief kunnen beïnvloeden die niet met horen te maken hebben. ‘Naar welke muziek je luistert doet er niet toe, mits die aan twee eisen voldoet: de muziek moet opgaan in de achtergrond, en degene die er naar luistert moet er bekend mee zijn’, aldus Scherder. (bron: Volkskrant 29 juni 2019)

Lees verder
11 juni 2019 - 21:15. Rinze van der Lei

Eigen-wijs digitaal voor 1,5 miljoen kinderen

Dat is natuurlijk ook ons doel en daarom dragen we daar ons muzikale steentje aan bij.
Wist je dat Eigen-wijs Digitaal:
- ook de meest gebruikte methode voor Pabo-studenten is?
- meer dan 120 muzieklessen en 500 liedjes bevat?
- is uitgebreid met danslessen voor alle groepen?
- creativiteitsontwikkeling in alle lessen heeft zodat straks 1,5 miljoen creatieve kinderen Nederland overspoelen?

Lees verder
28 januari 2019 - 19:05. Rinze van der Lei

NOT 2019

De afgelopen week stonden we, samen met Adams Schoolinstrumenten, 5 dagen op de Nationale Onderwijstentoonstelling. Dat was een goed moment om natuurlijk ook samen iets in de markt te zetten: een kant en klaar instrumentenpakket voor scholen die Eigen-wijs Digitaal gebruiken. Adams levert onze gebruikers nu nieuwe frisse kleuren en mooie instrumenten .... eindelijk weer instrumenten op school die het doen! Kijk hier voor meer info.

Lees verder
12 november 2018 - 19:30. Rinze van der Lei

Workshop Boomwhackers in de klas

Zaterdag 3 november presenteerde Mike de leerlijn Boomwhackers in de klas tegelijk met enkele uitgewerkte lesvoorbeelden. Het materiaal is geschreven in opdracht van Meesters in Muziek. het is de bedoeling dat de boomwhackerlessen komend voorjaar in Eigenwijs Digitaal worden geplaatst. Voor de bezoekers van de workshop is Mike's leuke presentatie beschikbaar als pdf-bestand. Klik daarvoor hier.

Lees verder
12345volgende»